Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Κρυμμένα Μηνύματα σε Λογότυπα


Βλέπουμε ορισμένα από αυτά τα λογότυπα πολύ συχνά, αλλά πιστεύω ότι οι περισσότεροι από εσάς δεν είχαν αντιληφθεί ότι υπάρχουν κάποιες κρυφές εικόνες ή έννοιες ανάλογα με τα λογότυπα. Αν σας αρέσει η «οφθαλμαπάτη» , τότε μάλλον θα αρέσει αυτο το θέμα . Απολαύστε το!


Αυτό το λογότυπο δεν φαίνεται να κρύβει πολλά εκ πρώτης όψεως, αλλά σας δίνει μια μικρή διορατικότητα στη φιλοσοφία της μάρκας. Πρώτα απ 'όλα, τo κίτρινα βελάκι  μοιάζει με ένα χαμόγελο δηλαδή η  Amazon θέλει να έχει την καλύτερη ικανοποίηση του πελάτη. Το βελάκι  συνδέει, επίσης, τα γράμματα Α και το Ζ, που σημαίνει ότι αυτό το κατάστημα έχει τα πάντα από το Α έως το Ζ(τελευταίο γράμμα του Αγγλικού αλφάβητου)



Ένα βέλος είναι κρυμμένο στο λογότυπο ανάμεσα στο γράμμα "E" και "X" .


Ένα διπλό βέλος είναι κρυμμένο στο λογότυπο Nextel , ανάμεσα στο γράμμα "E" και "Χ"

Αν κοιτάξετε στο κέντρο του  λογότυπου, μπορείτε να δείτε δύο άνθρωπους να απολαμβάνουν ένα τσιπ Tostito με ένα κύπελλο του με σάλτσα.



Με την πρώτη ματιά , αυτό το λογότυπο μπορεί να μην έχει και πολύ νόημα. Αλλά αν κοιτάξουμε προσεκτικά, θα δούμε τον αριθμό 1 στο αρνητικό χώρο μεταξύ των F και τις κόκκινες ρίγες.


Η  Μιλγουόκι Μπρούερς είναι μια επαγγελματική ομάδα μπέιζμπολ από το Milwaukee. Το  Logo τους στην πραγματικότητα αποτελείται από τα γράμματα "m (στην κορυφή) και Β (κάτω από το m). Αυτά τα δύο γράμματα αποτελούν επίσης ένα γάντι του μπέιζμπολ.


Σ' αυτό το απλό λογότυπο υπάρχουν  πολλές πληροφορίες. Πρώτα από όλα μπορείτε να δείτε τα γράμματα N και W, τα δύο πρώτα γράμματα του brand name. Αλλά αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν βλέπουν είναι η πυξίδα που δείχνει προς τα βορειοδυτικά, μια άλλη αναφορά στο εμπορικό σήμα.


Η Toblerone είναι μια σοκολάτα-εταιρεία από τη Βέρνη της Ελβετίας . Η Βέρνη ονομάζεται και " Η πόλη της Αρκούδας" . Έχουν ενσωματώσει αυτό το προσωνύμιο και   στο λογότυπο Toblerone, διότι αν κοιτάξουμε προσεκτικά, θα δείτε το περίγραμμα μιας αρκούδας.


Το λογότυπο της Sony Vaio είναι ένα πολύ γνωστό εμπορικό λογότυπο των φορητών υπολογιστών. Αλλά ξέρατε ότι το όνομα Vaio στο λογότυπο είχε επίσης ένα κρυφό νόημα; Λοιπόν, τα δύο πρώτα γράμματα αντιπροσωπεύουν το βασικό αναλογικό σήμα. Τα δύο τελευταία γράμματα  που μοιάζουν με ένα 1 και 0, αντιπροσωπεύουν το ψηφιακό σήμα.

Αυτό το λογότυπο μ' αρέσει πολύ . Κάθε γράμμα είναι απο τον αριθμό "8"

Κρυμμένα Μηνύματα σε Λογότυπα #2#

Βλέπουμε ορισμένα από αυτά τα λογότυπα πολύ συχνά, αλλά πιστεύω ότι οι περισσότεροι από εσάς δεν είχαν αντιληφθεί ότι υπάρχουν κάποιες κρυφές εικόνες ή έννοιες ανάλογα με τα λογότυπα. Αν σας αρέσει η «οφθαλμαπάτη» , τότε μάλλον θα αρέσει αυτο το θέμα . Απολαύστε το!



Η Carrefour είναι ένα από μεγαλύτερα Super Market στην Ευρώπη και είναι η εδρα της στην Γαλλία.  Στα γαλλικά η λέξη Carrefour σημαίνει σταυροδρόμι. Το λογότυπο λοιπόν συμβολίζει αυτή τη λέξη, μέσω δύο αντίθετα βέλη. Πρόσθεσαν, επίσης, το πρώτο γράμμα του ονόματος, γιατί αν κοιτάξετε προσεκτικά θα δείτε το γράμμα C, στο αρνητικό χώρο μεταξύ των βελών  .



Η Roxy είναι μια εταιρεία που ειδικεύεται σε ρούχα και αξεσουάρ για τα κορίτσια που αγαπούν το σνόουμπορντ και το σέρφινγκ. Η εταιρία είναι πράγματι ένα μέρος της Quiksilver. Το λογότυπο της Roxy αποτελείται από δύο Quiksilver λογότυπα που σχηματίζουν μια καρδιά.



Η Unilever είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς τροφίμων, ποτών, απορρυπαντικών και προϊόντων προσωπικής φροντίδας. Παράγουν ένα τεράστιο όγκο  προϊόντων και ήθελαν να αντικατοπτρίζει αυτό στο λογότυπό τους. Κάθε τμήμα του λογότυπου έχει νόημα. Για παράδειγμα: η καρδιά αντιπροσωπεύει την αγάπη, τη φροντίδα και την υγεία , το  πουλί είναι ένα σύμβολο της ελευθερίας. Απαλλαγή από τις καθημερινές ασχολίες, να πάρει περισσότερα από τη ζωή.

Το λογότυπο αυτό μπορεί να μοιάζει με μια απλή επιστολή, αλλά δεν πρέπει να ξεγελαστούμε , μπορείτε να δείτε ένα μέρος ενός ελέφαντα(προβοσκίδα) και στο αρνητικό χώρο μέσα το γράμμα "Ε".

Το λογότυπο της Sun μπορείτε να διαβάσετε το εμπορικό σήμα προς κάθε κατεύθυνση ,  τόσο οριζόντια όσο και κάθετα.



Ξέρω ότι αυτό το λογότυπο μοιάζει με ένα απλό, βαρετό πράσινο δέντρο, αλλά αν κοιτάξετε θα δείτε ότι μπορεί επίσης να ερμηνευθεί και ως εγκέφαλος. Το λογότυπο, δίνει έμφαση στην ισχυρή πνευματικές ικανότητες του προσωπικού της εταιρίας και αντικατοπτρίζει επίσης τα πράσινα και τα εργαστηριακά μέρη του ονόματός του.


Το παλιό λογότυπο του Baskin Robbins είχε το νούμερο 31 με ένα τόξο από πάνω του. Το νέο λογότυπο πήρε αυτή την ιδέα σε επόμενο επίπεδο. Το ροζ τμήματα της BR εξακολουθούν να αποτελούν τον αριθμό 31, μια αναφορά στις 31 γεύσεις.

Hartford Whalers
Αυτό το λογότυπο χρησιμοποιεί επίσης και τον αρνητικό χώρο για να δημιουργήσετε το γράμμα Η. Μπορείτε να δείτε τρία διαφορετικά τμήματα: το γράμμα H και W και μια ουρά φάλαινες σε μπλε χρώμα.
Το NBC (National Broadcasting Company) είναι ένα από τα μεγαλύτερα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα. Νομίζω ότι οι περισσότεροι από εσάς έχετε ήδη δει το παγώνι σε αυτό το λογότυπο. Το παγώνι έχει 6 διαφορετικές φτερά από την ουρά, αναφερόμενος στις έξι τμήματα κατά τη στιγμή που αυτό το λογότυπο δημιουργήθηκε. Το κεφάλι του παγωνιού γυρνάει προς τα δεξιά για να υποστηρίζουν ότι είναι ανυπόμονο.


http://araxtoikailight.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναζήτηση στο Staurodromi..