Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Διπλό η Μάντσεστερ!


Όλα δικά σου… Μάντσεστερ!
Αποφασισμένη να μη σηκωθεί από την… τσόχα της φετινής σεζόν, αν δεν τα σηκώσει, όλα αποδεικνύεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!


Με τον αγέραστο Φαν Ντερ Σαρ να «κόβει» (ό,τι πήγαινε στην εστία του) και τον δαιμονισμένο Ρούνεϊ να «ράβει» (πλασέ στο 24'), η ομάδα του Φέργκιουσον επικράτησε 1-0 της Τσέλσι και -αλώνοντας μετά από εννέα χρόνια το «Στάμφορντ Μπριτζ»- έχει κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται το τρεμπλ!

Πώς έπαιξαν

Με την ίδια διάταξη (4-4-2) και σχεδόν όλα τα «όπλα» τους στην ενδεκάδα παρέταξαν τις ομάδες τους οι δύο τεχνικοί.

Κάτω από τα δοκάρια, λοιπόν, για την Τσέλσι ήταν ο Τσεχ και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Κόουλ, Τέρι, Ιβάνοβιτς και Μποζίνγκουα. Στα χαφ βρέθηκαν οι Εσιέν-Λάμπαρντ, στα πλάγια οι Ζιρκόφ (αριστερά), Ραμίρες (δεξιά) και στην επίθεση οι Ντρογκμπά και Τόρες (που προτιμήθηκε από τον Ανελκά).

Για τη Γιουνάιτεντ, από την άλλη, τερματοφύλακας ήταν ο Φαν Ντερ Σαρ και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Εβρά, Βίντιτς, Φέρντιναντ και Ράφαελ. Στα χαφ βρέθηκαν οι Κάρικ-Παρκ, στα πλάγια οι Γκιγκς (αριστερά), Βαλέντσια (δεξιά) και το επιθετικό δίδυμο αποτελούσαν οι Ρούνεϊ και Ερνάντες.



Οι… παλιοί είναι αλλιώς!

Τους λόγους που ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον θα κρατούσε -και… βαλσαμωμένους, αν μπορούσε- τους Φαν Ντερ Σαρ και Γκιγκς στη Γιουνάιτεντ απέδειξε το πρώτο μέρος. Και δε χρειάστηκε ούτε πέντε λεπτά για να το κάνει. Αφότου, λοιπόν, τα ακροδάχτυλα του Ολλανδού κράτησαν το μηδέν (στον «κεραυνό» του Ντρογκμπά στο 20’), τα -αγέραστα πόδια του Ουαλού δεν μετέτρεπαν μόνο μια απλή μπαλιά του Κάρικ σε «θανατηφόρα» μπούκα! Έδιναν το δικαίωμα στον Ρούνεϊ να επιβεβαιώσει (στο 24’) πως ο… περσινός (δαιμονισμένος) εαυτός του είναι ξανά εδώ!

Το ίδιο θα έκανε, δε, και ο Τόρες (αν το δοκάρι δεν του αρνούνταν το πρώτο του γκολ στην Τσέλσι) ή και ο Λάμπαρντ (αν ο Εβρά δεν έκανε το ίδιο στην κοντινή προβολή του αμέσως μετά)!

Ρολά και… έφυγε για ημιτελικό!

Κάθε λεπτό που περνούσε μετά την επιστροφή από την ανάπαυλα επιβεβαίωνε και τις… ανάποδες προτεραιότητες των δύο ομάδων. Η ανάγκη της Τσέλσι να ισοφαρίσει την εγκαθιστούσε όλο και περισσότερο στην αντίπαλη περιοχή. Την ίδια ώρα, η Γιουνάιτεντ… ενδιαφερόταν όλο και λιγότερο να ξεμυτίζει από αυτή. Και γιατί να το κάνει, όταν έχει Φαν Ντερ Σαρ…

Όσες επικίνδυνες προσπάθειες των «μπλε» (ψαλιδάκι Ντρογκμπά, συρτό σουτ Εσιέν) δεν έφευγαν ελάχιστα έξω από τα δοκάρια του, κατέληγαν πάνω στον Ολλανδό. Κι όσες έμοιαζαν σχεδόν ακατόρθωτες να αποκρουστούν (όπως η κεφαλιά του Τόρες) πάλι… σε αυτόν κατέληγαν!

Έστω, λοιπόν, και αν το δικαιότερο θα ήταν να… δοκιμαστεί η ανθεκτικότητά του και από το σημείο του πέναλτι (όπου θα έπρεπε να στηθεί η μπάλα μετά την ανατροπή του Ραμίρες από τον Εβρά), η Γιουνάιτεντ μάλλον δίκαια κατάφερε -για πρώτη φορά μετά από δέκα σερί ματς- να φύγει χαμογελαστή από το «Στάμφορντ Μπριτζ».





ΤΣΕΛΣΙ (Κάρλο Αντσελότι): Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κόουλ, Εσιέν, Ραμίρες (79' Μίκελ), Λάμπαρντ, Τόρες, Ντρογκμπά (71' Ανελκά), Μποζίνγκουα, Ζιρκόφ (71' Μαλουντά), Τέρι

Στον πάγκο: Τερνμπουλ, Μπεναγιούν, Φερέιρα, Καλού

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (Σερ Άλεξ Φέργκιουσον): Φαν Ντερ Σαρ, Εβρά, Φέρντιναντ, Ρούνεϊ, Γκιγκς, Παρκ (90' Σμόλινγκ), Ερνάντες (78' Μπερμπάτοφ), Βίντιτς, Κάρικ, Ράφαελ (52' λ.τ. Νάνι), Βαλέντσια

Στον πάγκο: Κούστσακ, Σκόουλς, Έβανς, Γκίμπσον

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγένκο (Ισπανία)
ΒΟΗΘΟΙ: Φερμίν Μαρτίνεθ Ιμπάνιεθ (Ισπανία), Χουάν Κάρλος Γιέστε Χιμένεθ (Ισπανία)

ΓΗΠΕΔΟ: «Στάμφορντ Μπριτζ»

sportfm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναζήτηση στο Staurodromi..