Σάββατο 30 Απριλίου 2011

ΟΠΑΠ: Γιατί τώρα;


Σωρεία ερωτημάτων εγείρει η βιασύνη της κυβέρνησης να προχωρήσει στην πώληση του 34% δεδομένου ότι όπως έχει δηλώσει κατ' επανάληψη η διοίκηση Σπανουδάκη οι προοπτικές ανάπτυξης είναι σημαντικές.
Άλλωστε ο ΟΠΑΠ έχει μπροστά του ανοικτές τις προκλήσεις από το ιντερνετικό στοίχημα, το Ξυστό και τα Videolotto, τα οποία εκτιμάται ότι μπορούν να του αποφέρουν μεγάλο ύψους πρόσθετων εσόδων κατά τα προσεχή έτη.
Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι σήμερα η αποτίμηση του ΟΠΑΠ στο Χρηματιστήριο είναι χαμηλότερη σε σχέση με προηγούμενα έτη όπου τα κέρδη του διαμορφώνονταν σε χαμηλότερα επίπεδα ενώ είναι προφανές ότι δεν έχουν αποτυπωθεί οι προσδοκίες από τις επικείμενες δραστηριότητες.
Βέβαια ο κ. Σπανουδάκης όταν ερωτάται για το μετοχικό μέλλον του ΟΠΑΠ αναφέρει ότι είναι θέμα της κυβέρνησης στην οποία φυσικά μετέχει ο πολιτικός του προϊστάμενος ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Παύλος Γερουλάνος.
Το περίεργο είναι ότι ενώ ο ΟΠΑΠ υποτίθεται θα μπει σε μια κανονική διαδικασία αποκρατικοποίησης του 34% που ελέγχει το ελληνικό δημόσιο την ίδια στιγμή γίνονται κινήσεις που δεσμεύουν τους μελλοντικούς μετόχους και ουσιαστικά περιορίζουν τον κύκλο των ενδιαφερόμενων.
Για παράδειγμα εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο κ. Παύλος Γερουλάνος κατά την τελευταία επίσκεψη στο Ισραήλ συναντήθηκε με τις «888 Holdings PLC» και «Playtech» «που έχουν τη δυνατότητα να δώσουν ώθηση στον ΟΠΑΠ σε δραστηριότητες που σήμερα δεν διαθέτει» όπως ο ίδιος δήλωσε.
Πρόκειται ουσιαστικά για κινήσεις που δημιουργούν δεσμευτικές συνθήκες όταν την ίδια στιγμή υπό ανάλογο καθεστώς λειτουργεί ο ΟΠΑΠ και στην Ελλάδα.
Και το ερώτημα είναι τι επιδιώκουν οι κύριοι Σπανουδάκης και Γεορυλάνος μέσα από τέτοιες πρακτικές παρασκηνίου που εγείρει ερωτήματα για άλλου είδους συναλλαγές.
Οι απαντήσεις προφανώς θα δοθούν από τις εξελίξεις στον ΟΠΑΠ. Τότε ίσως θα είναι πολύ αργά για τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου.

newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναζήτηση στο Staurodromi..