Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Συνταγές της ημέρας


Σουφλέ σοκολάτας 

και 

Κανελόνια με Σπανάκι και Λευκή Σάλτσα Τυριών 

 

 

 

1) Σουφλέ σοκολάτας








Μια συνταγή για τους λάτρεις και εραστές της σοκολάτας. Είναι το κλασικό σουφλέ σοκολάτας που παραγγέλνουμε σε όλα τα εστιατόρια και κάθε φορά που το τρώμε αναρωτιόμαστε πως γίνεται να είναι ψημένο απ έξω και από μέσα η σοκολάτα να μένει ρευστή. Και όμως δοκιμάστε το και θα δείτε. Η πεμπτουσία της σοκολάτας. Αν το συνδυάσεις και με παγωτό βανίλια θα σε απογειώσει.
Υλικά..
  • 250 γραμ. κουβερτούρα
  • 150 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γραμ. βούτυρο
  • 5 αυγά
  • 250 γραμ. ζάχαρη
  • παγωτό βανίλια, για το σερβίρισμα
  • 12-14 μεταλλικά φορμάκια sanitas
Εκτέλεση
Αρχικά, λιώνουμε την κουβερτούρα, σε μπεν μαρί. Δηλαδή βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράζει και τοποθετούμε μια μικρότερη κατσαρόλα που ο πάτος της ακουμπάει στο νερό. Μέσα στην κουβερτούρα, ρίχνουμε και το βούτυρο.
Χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το αλεύρι. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά για να μη μας σβολιάσει. Ρίχνουμε την λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί να ενσωματώθούν καλά.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τα φορμάκια και μοιράζουμε το μείγμα χωρίς να τα ξεχυλίσουμε μέχρι πάνω. Να φτάνει το υλικό λίγο πάνω από τη μέση της φορμίτσας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 10 λεπτά περίπου, στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.
Προσοχή!!! Δεν πρέπει να μας πέσει μέσα στο μείγμα ούτε μια σταγόνα νερό. Ούτε στη σοκολάτα, ούτε και στο μείγμα των αυγών, γιατί θα έχει ως συνέπεια να μας πετρώσουν τα σουφλεδάκια. Η φωτογραφία είναι του αδελφού μου (βλέπετε είναι επαγγελματίας φωτογράφος με εξειδίκευση στη φωτογραφία φαγητού).
Kαλή σας όρεξη!!

kainourgio

2) Κανελόνια με Σπανάκι και Λευκή Σάλτσα Τυριών




Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:


12 Κανελόνια

1 μεγάλο μάτσο σπανάκι, κομμένο στο χέρι

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

3/4 φλιτζανιού τυρί ρικόττα, λιωμένο

1/2 φλιτζάνι φρέσκα κρέμα

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/3 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι μαύρο, σκόνη

1/3 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο, σκόνη

1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη



Εκταλεση:
Πρώτα ετοιμάζουμε τα κανελόνια. Τα βράζουμε σε ελαφρά αλατισμένο νερό μέχρι να μισοψηθούν (ούτε καν αλτέντε), αφαιρούμε και τοποθετούμε κάτω από κρύο νερό για να σταματήσει η διαδικασία ψησίματος. Αφήνουμε στη άκρη και ετοιμάζουμε την γέμιση.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Τσιγαρίζουμε μέχρι να γυαλίσει και προσθέτουμε το χοντροκομμένο σπανάκι. Ανακατεύουμε μέχρι το σπανάκι να μειωθεί στο μισό περίπου σε όγκο.

Προσθέτουμε το ρικοττα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση. Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε ένα-ένα τα κανελόνια και τα αραδιάζουμε πλάι-πλάι σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος. Όταν τελειώσετε με το γέμισμα περιχύστε από πάνω τα κανελόνια με την φρέσκα κρέμα πασπαλίστε με τη τριμμένη παρμεζάνα.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 25 λεπτά περίπου μέχρις ότου λιώσει το τυρί και δημιουργηθεί μία ωραία κρούστα.

Σερβίρετε ζεστά και... Καλή Όρεξη! 
 kainourgio




  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναζήτηση στο Staurodromi..