Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Φουκουσίμα: Ξεκινα το μάζεμα πτωμάτων γύρω από το εργοστάσιο

Φουκουσίμα: Ξεκινα το μάζεμα πτωμάτων γύρω από το εργοστάσιοΞεκινάει σήμερα σύμφωνα με τους New York Times η συγκομιδή των πτωμάτων γύρω από το εργοστάσιο της Φουκουσίμα. Η περιοχή γύρω από το εργοστάσιο είναι αποκλεισμένη λόγω της διαρροής ραδιενεργών αερίων στην ατμόσφαιρα και έτσι μέχρι σήμερα οι αρχές δεν είχαν καταφέρει να περισυλλέξουν τα πτώματα που βρίσκονται περιμετρικά του εργοστασίου.

Για αυτό το λόγο μεταφέρθηκαν στη Φουκουσίμα 240 αστυνομικοί από το Τόκιο και άλλοι 100 από την επαρχία της Φουκουσίμα, οι οποίοι εξοπλισμένοι με ειδικές στολές θα αναζητήσουν τα πτώματα σε μια ακτίνα 12 χιλιομέτρων.


Σύμφωνα με την αστυνομία 12.600 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις 11 Μαρτίου και περισσότεροι από 14.700 αγνοούνται ακόμη, σχεδόν ένα μήνα μετά τον σεισμό που έπληξε την Ιαπωνία και το δολοφονικό τσουνάμι που τον ακολούθησε. Από τον συνολικό αριθμό των αγνοουμένων οι 4.200 κατάγονται από την επαρχία της Φουκουσίμα.
Αισιόδοξα μηνύματα
Mε επιτυχία ξεκίνησε η επιχείρηση αποτροπής μιας νέας έκρηξης υδρογόνου στον αντιδραστήρα 1 του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα, μετά τη διοχέτευση υδρογόνου όπως ανακοίνωσε σήμερα η Tepco.
Το προσδοκώμενο της επιχείρησης ήταν να αυξηθεί η πίεση στο εσωτερικό του αντιδραστήρα όπως και έγινε, μετέδωσε το πρακτορείο Kyodo. Τόσο η εταιρεία όσο και η υπηρεσία πυρηνικής ασφάλειας εκτιμούν ότι οι πιθανότητες νέας έκρηξης υδρογόνου, ή διαρροής ραδιενέργειας έχουν ελαχιστοποιηθεί μετά την «ένεση» αζώτου.
Στο μεταξύ, η Tepco συνέχισε να διοχετεύει στον Ωκεανό μολυσμένο με χαμηλά επίπεδα ραδιενέργειας νερό για να απελευθερώσει χώρο στο εργοστάσιο με σκοπό να «συγκρατήσει» τα πολύ μολυσμένα ύδατα που παρεμποδίζουν τις εργασίες αποκατάστασης.
Η Tepco σε ενημέρωση της στους δήμους που βρίσκονται κοντά στο εργοστάσιο, ανακοίνωσε πως από τότε που ξεκίνησε η επιχείρηση αποκατάστασης των ζημιών στο εργοστάσιο, δεν έχουν παρατηρηθεί σημαντικές μεταβολές στα επίπεδα ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα, ενώ τόνισε, ότι η συγκέντρωση ραδιενεργού ιωδίου, μειώθηκε μετά τη σφράγιση της ρωγμής και τη διακοπή της διαρροής.

1 σχόλιο:

issa είπε...

se euxaristoume gia to sxolio sou. an sou einai eukolo epikoinonise mazi mas sto email tou blog.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναζήτηση στο Staurodromi..