Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Η πρώτη αποστολή του Λουκά Παπαδήμου εκτός συνόρων



Η πρώτη αποστολή του Λουκά Παπαδήμου εκτός συνόρων
Την πρώτη του αποστολή εκτός συνόρων με την ιδιότητα του πρωθυπουργού αναλαμβάνει σήμερα ο Λουκάς Παπαδήμος. Σήμερα αναχωρεί για τις Βρυξέλλες και αύριο θα βρεθεί στο Λουξεμβούργο, με σκοπό να διευθετήσει το ζήτημα των ενυπόγραφων δεσμεύσεων, στις οποίες φαίνεται να επιμένουν οι εταίροι και πιστωτές της χώρας μας.

Το πρώτο του μεγάλο «στοίχημα» θα είναι να προσπαθήσει να πείσει τους συνομιλητές του ότι η Ελλάδα θα τηρήσει στο ακέραιο όσα έχει υποσχεθεί και απορρέουν από το μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο, και πως το μεγάλο βήμα έγινε με τη συγκρότηση κυβέρνησης στην οποία μετέχουν και τα δύο μεγάλα κόμματα.

Ο κ. Παπαδήμος στη βελγική πρωτεύουσα θα συναντηθεί με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ενωσης Χέρμαν βαν Ρομπάι και τον επικεφαλής της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ενώ αύριο στο Μεγάλο Δουκάτο θα έχει συνομιλίες με τον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Την ίδια ώρα πάντως, η Γερμανία εξακολουθεί να παραμένει αμετακίνητη στις θέσεις της περί γραπτών εγγυήσεων ότι θα κάνουμε όλα όσα έχουμε υποσχεθεί. «Οσο δεν υπάρχουν οι γραπτές εγγυήσεις, δεν πρόκειται να εκταμιευθεί η έκτη δόση» δήλωσε χαρακτηριστικά στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προβάλλοντας το παράδειγμα της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας όπου υπήρξαν ανάλογες γραπτές δεσμεύσεις τόσο της κυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης. «Αυτή η απαίτηση δεν συνιστά κάτι το “αναξιοπρεπές”» πρόσθεσε ο κ. Σόιμπλε.

Ωστόσο στη χώρα μας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς εξακολουθεί να ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να υπογράψει κανένα χαρτί, θεωρώντας ότι οι αποφάσεις της Βουλής -ούτως ή άλλως- δεσμεύουν όλα τα κόμματα. Το είπε άλλωστε και στους εκπροσώπους της τρόικας που τον συνάντησαν το Σάββατο στο γραφείο του, στο πλαίσιο των επαφών που έχουν με τους πολιτικούς αρχηγούς: «Δεσμεύτηκα επαρκώς με την απόφαση των πολιτικών αρχηγών για τη συγκρότηση της κυβέρνησης συνεργασίας, με την ομιλία μου στις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή και με την ψήφο εμπιστοσύνης» τους είπε.

Στο ίδιο μήκος κύματος πάντως κινείται και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης που στη διάρκεια της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων κάλεσε τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο να εξηγήσει στους Ευρωπαίους όταν θα βρεθεί εκτός συνόρων ότι «υπάρχει μπέσα και φιλότιμο».
πηγη:Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναζήτηση στο Staurodromi..