- Αν θέλουμε το βρέχουμε εσωτερικά με λίγο ξύδι και το ξεπλένουμε από την κάτω πλευρά χωρίς να βραχεί η πέτσα γιατί μαλακώνει.
- Αν έχει τριχουλες το καψαλίζουμε με ένα κερί να φυγουν,αλατοπιπερωνουμε και από την κάτω πλευρά χαράζουμε κατά διαστήματα με ένα μαχαίρι και βάζουμε πάλι αλατοπίπερο για παραδειγμα στα μπουτια ή στα πιο χοντρα μερη (όχι σκόρδο).
- Έπειτα το αλείφουμε με το χέρι μας με λίγο λάδι (το γουρουνόπουλο με φυτινη)επάνω στην πέτσα.
- Το βάζουμε στο ταψί με 1μιση ποτήρι νερό (για το αρνί αν έχουμε κληματόβεργες τις βάζουμε μέσα στο ταψί και από κάτω ρίχνουμε το νεράκι).
|
|
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου