Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Ποινη φυλακισης και χρηματικο προστιμο προβλεπει το νομοσχεδιο για οσους κακοποιουν ζωα

Ποινη φυλακισης και χρηματικο προστιμο προβλεπει το νομοσχεδιο για οσους κακοποιουν ζωα


Το πράσινο φώς από το υπουργικό συμβούλιο έλαβε το νέο νομοσχέδιο για την προστασία των ζώων το οποίο προβλέπει ακόμα και την ποινή φυλάκισης μη εξαγοράσιμη σε όσους κακοποιούν ζώα.
Ενίσχυση των μέτρων προστασίας των ζώων και αυστηρές ποινές για τους παραβάτες προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που έλαβε το πράσινο φως από το υπουργικό συμβούλιο.
Μεταξύ άλλων απαγορεύεται η συμμετοχή κάθε είδους ζώου σε τσίρκο ή άλλο παρεμφερές δημόσιο θέαμα, δημιουργείται Ηλεκτρονική Βάση σήμανσης και καταγραφής των ζώων συντροφιάς και των ιδιοκτητών τους και καθίσταται υποχρεωτική η ηλεκτρονική σήμανση για τους προς πώληση σκύλους και γάτες.
Η κακοποίηση και η βάναυση μεταχείριση των ζώων τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μη εξαγοράσιμη και χρηματική ποινή μέχρι 30.000 ευρώ, ανεξάρτητα από το διοικητικό πρόστιμο.
Επίσης δεν χορηγείται άδεια για κυνήγι σε κυνηγό που δεν έχει σημάνει τον κυνηγετικό σκύλο του και απαγορεύεται η είσοδος στην Ελλάδα, ζώων συντροφιάς που δεν έχουν σημανθεί ηλεκτρονικά.
Επιπλέον δημιουργείται ένα οργανωμένο σύστημα περισυλλογής και διαχείρισης των αδέσποτων ζώων σε κάθε Δήμο, σε συνεργασία με Φιλοζωικές Ενώσεις και Σωματεία. Όλα τα αδέσποτα που περισυλλέγονται, σημαίνονται, στειρώνονται και περιθάλπονται. Θεσμοθετείται η ευθύνη του Δήμου για κάθε βλάβη ή ζημία που προκαλείται σε τρίτους από τα αδέσποτα ζώα.
Το σχέδιο νόμου τίθεται σε δημόσια διαβούλευση στην ιστοσελίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης . Η διαδικασία διαβούλευσης θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 15 Απριλίου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναζήτηση στο Staurodromi..