Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Παραγραφή (και) για το σκάνδαλο των ομολόγων


Στην παραγραφή προσκρούει και η διερεύνηση του σκανδάλου των δομημένων ομολόγων, όσον αφορά την περαιτέρω διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών που διέπραξαν πολιτικά πρόσωπα.

Κατά τη συζήτηση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για τη συγκεκριμένη υπόθεση στην Ολομέλεια της Βουλής, τα μέλη της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ διαπίστωσαν ότι, παρά τις ενδείξεις ποινικών ευθυνών για πρώην υπουργούς, η υπόθεση δεν μπορεί να διερευνηθεί περαιτέρω, λόγω παραγραφής, παραδοχή στην οποία κατέληξαν και τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.
Επίθεση Καρατζαφέρη σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ
Ένταση επικράτησε στην Ολομέλεια, όταν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης υπέδειξε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ως υπεύθυνους για τη συγκάλυψη των μεγάλων σκανδάλων, χαρακτηρίζοντάς τα μάλιστα και «σκανδαλιάρικα» ενώ από το βήμα της Βουλής δήλωσε ότι αποχωρεί από την αίθουσα μαζί με τα μέλη της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας.
Επίσης, ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε στον πρώην υπουργό Τάσο Μαντέλη, σημειώνοντας ότι ήταν δοσίλογος και αξιωματικός της Χούντας, ενώ έκανε λόγο για συγκάλυψη του ΠΑΣΟΚ στον Άκη Τσοχατζόπουλο για την υπόθεση των υποβρυχίων, επειδή «τους εκβιάζει».
« Έχετε καταδικάσει τον τόπο και για να φύγει η δυσοσμία από την χώρα πρέπει να πάμε σε εκλογές. Εμείς πάντως αποχωρούμε από την σημερινή συζήτηση και συνεχίστε μόνοι σας να ζείτε μέσα στην δυσοσμία» κατέληξε ο κ. Καρατζαφέρης.
«Τορπιλίζετε τη Δημοκρατία» απάντησε η Λούκα Κατσέλη
Η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη ήταν αυτή που απάντησε στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, επισημαίνοντας ότι «η κοινή ευθύνη διαχέει τις ευθύνες και πληγώνει το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του», με συνέπεια να οδηγεί στον τορπιλισμό της Δημοκρατίας.
Για «δομημένο αποπροσανατολισμό και δομημένα ψεύδη» έκανε λόγο ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος, ενώ ο Προκόπης Παυλόπουλος χαρακτήρισε το πόρισμα διάτρητο από ανακρίβειες και γεμάτο από δολιότητα
 
newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναζήτηση στο Staurodromi..