Γιατί και η μπύρα έχει οφέλη για τον οργανισμό!
Υπάρχει μια ισχυρή συσχέτιση μεταξύ της μπύρας και της «μπυροκοιλιάς», έτσι οι άνθρωποι αυτόματα υποθέτουν ότι η μπύρα παχαίνει και είναι ανθυγιεινή, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια.
Η μπύρα είναι ένα ποτό χωρίς λιπαρά, χωρίς χοληστερόλη και χαμηλή σε υδατάνθρακες. Ένα μπουκάλι των 340ml, με 5% περιεκτικότητα σε αλκοόλ, έχει 5 γραμμάρια υδατανθράκων, ενώ ένα αχλάδι με τη φλούδα του, έχει 26 γραμμάρια.
Σε καμία περίπτωση δεν λέμε να αντικαταστήσουμε τα φρούτα (αχλάδια) με την μπύρα, αλλά το να απολαύσετε την μπύρα με μέτρο, μπορεί πραγματικά να είναι μια πιο υγιεινή επιλογή από ό, τι μια σόδα ή σακχαρώδες κοκτέιλ φρούτων.
Η μπύρα παρασκευάζεται από λυκίσκο, κριθάρι και σιτάρι, και ως εκ τούτου, περιέχει πολλές από τις ίδιες θρεπτικές ουσίες που περιέχουν οι αντίστοιχοι σπόροι, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών του συμπλέγματος Β, ριβοφλαβίνη, νιασίνη και ψευδάργυρο. Ένα μπουκάλι της μπύρας μπορεί να περιέχει 92 mg καλίου, 14 mg ασβεστίου και 48 mg φωσφόρου, όλα τα ανόργανα συστατικά που είναι απαραίτητα για μια υγιεινή διατροφή.
Η μπύρα είναι επίσης, πηγή διαλυτής ίνας, η οποία προέρχεται από το κριθάρι. Σύμφωνα με το The Brewers της Ευρώπης, μια οργάνωση που εκπροσωπεί ευρωπαϊκές ζυθοποιίες, δύο ποτήρια μπύρας μπορεί να προσφέρουν το 10% της συνιστώμενης ημερήσιες πρόσληψης φυτικών ινών.
Πηγή: queen.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου