Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Ασφάλεια στο Facebook !!! (Νέες δυνατότητες)



Εδώ και καιρό το Facebook έχει προσθέσει δυο λειτουργίες που μεγιστοποιούν την ασφάλεια του λογαριασμού σας.Οι λειτουργίες αυτές είναι  η αποστολή με email των στοιχείων του υπολογιστή από τον οποίο συνδέεστε καθώς και περιήγηση με ασφαλή σύνδεση!
Πιο αναλυτικά..

πηγαίνετε στο Λογαριασμός >>  Ρυθμίσεις λογαριασμού >> Ασφάλεια Λογαριασμού:







Εκεί θα δείτε δυο επιλογές, την ασφαλή περιήγηση( https) και την αποστολή με email των στοιχείων του υπολογιστή από τον oποιο συνδέεστε.


  • Ενεργοποιώντας την πρώτη,θα έχετε ασφαλή περιήγηση σε όλες τις σελίδες Facebook μέσω https  όπου όλα τα δεδομένα(σχόλια, chat, ανέβασμα φωτογραφιών κλπ) θα ανταλλάσσονται κρυπτογραφημένα, προσφέροντας έτσι μεγαλύτερη προστασία στα προσωπικα σας δεδομένα από τις διάφορες απειλές.
 
  • Ενεργοποιώντας και την δεύτερη λειτουργία θα έχετε την δυνατότητα να ειδοποιήστε μέσω email άμεσα, οταν κάποιος άλλος γνωρίζοντας (η αποσπώντας αθέμιτα) τον κωδικό σας συνδέεται στον λογαριασμός σας ( με την άδεια σας η μη). Το email αυτό θα περιλαμβάνει πληροφορίες όπως την IP του υπολογιστή, την ώρα και την ημερομηνία που συνδέθηκε καθώς και το όνομα του υπολογιστή το όποιο δηλώθηκε κατά την είσοδο. Επίσης, σε μερικές περιπτώσεις  όπου ο παροχος πρόσβασης στο ίντερνετ το υποστηρίζει , μπορεί να σας δηλώσει ακόμα και την πόλη και την ακριβή οδό στην οποια βρίσκεται η βρισκόταν ο υπολογιστής την ώρα της σύνδεσης!!

Δεν έχετε λοιπόν παρα να ενεργοποιήσετε αυτές τις δυο πολύ σημαντικές λειτουργίες κάνοντας απλά "τικ" στα κουτάκια δίπλα από την περιγραφή των λειτουργιών στο μενού "Ασφάλεια Λογαριασμού" όπως φαίνεται και στην εικόνα.

tostaurodromi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναζήτηση στο Staurodromi..